تاریخ انتشار :
مجموعه سمینارهای آموزشی کشت و پرورش الماس سیاه خوراکیها برگزار می شود

به گزارش اقتصاد آینده، دکتر علیرضا سلمانیان مدیرعامل آرازتکاوران ویرا و رییس مجموعه سمینارها در گفتگو با خبرنگار صنایع غذایی گفت: این سمینارها با هدف توانمندسازی کشاورزان و علمی کردن امور باغبانی و کشاورزی برگزار می شود، ما با مشورت اساتید کشاورزی و متخصصین گیاهشناس، در این مرحله چند گیاه استراتژیک و سودآفرین برای کشاورزان و باغداران محترم را در نظر گرفتیم تا هم در بهبود خاک کشاورزی اثرگذار باشند و هم سودآفرین برای کشاورز، و دلیل اینکه به صورت مجموعه سمینار انجام می شود به خاطر تکرار در آموزش و رفع مشکلات احتمالی و انتقال تجربه دست اندرکاران به هم است. سمینار حضوری با فاصله سه الی چهارماه در استانهای مختلف و در چهار فصل متفاوت انجام می شود، تا شرکت کنندگان تنوع اقلیم و خاک و آب و هوا را تجربه نمایند، و شرکت کنندگان در طول فعالیت و انجام مراحل با کارشناسان در ارتباط هستند و مشکلات و مسایل را بررسی و حل می کنند و راهکارهای تازه را برای انتقال به سایرین ثبت می کنند.
در ادامه دکتر حجت بقایی دبیر اجرایی مجموعه سمینارهای کشاورزی به خبرنگار صنایع غذایی گفت: با مشورت هیات علمی و به پیشنهاد دکتر رضاکبیری دبیر علمی سمینار که از کارشناسان فعال در امر گیاهان دارویی و خصوصا متخصص پرورش ترافل هستند، در این مرحله الماس سیاه خوراکیها را انتخاب کرده ایم، و آن (ترافل) یا به نام ایرانی قارچ دنبلان است، این گیاه استفاده خوراکی و دارویی فراوان دارد و انشالله بتوانیم با همت دوستان و حمایت اساتید و دست اندرکاران تا چند سال آینده رتبه ایران را در تولید این ثروت ملی در رده های جدول به رتبه های بالا منتقل کنیم.
دکتر بقایی در ادامه افزود: در تلاش هستیم در جامعه جهانی توانمندیهای کشاورزی ایران را با قدرت معرفی نماییم، طوری که به نفع کشاورزان باشد، کشاورزان ایرانی باید به کشاورز بودن خود ببالند چرا که در بسیاری از نقاط جهان محصولات ایرانی طرفداران فوق العاده ای دارند. ما باید طوری بیاموزیم که با کمترین هزینه و تلفات آب و خاک بتوانیم بهترین و بیشترین محصولات را پرورش دهیم، تا به امید خدا انگیزه ای باشد هم برای متخصصین که فعال و پویا باشند و ایده های تازه تولید کنند و هم کشاورزان سرزمینمان ایران را سبزتر از گذشته نمایند.
دکتر رضاکبیری دبیر علمی سمینار نیز در گفتگوی تلفنی با خبرنگار صنایع غذایی گفت: قارچ ترافل بلک فرانسوی یکی از قارچهای محبوب و با ارزش در دنیای گیاهخواری است. این قارچ با رنگ سیاه و شکل خاص خود، طعم و عطر بسیار خوبی دارد که به غذاهای شما طعم و لذت بیشتری میبخشد. قارچ ترافل بلک فرانسوی در فصول پاییز و زمستان به دست میآید و در مناطق مختلف جهان کشت میشود. این قارچ باعث شده است که بسیاری از سرآشپزان حرفهای در رستورانهای معروف از آن استفاده کنند.
دکتر کبیری با اشاره به خواص بی شمار ترافل افزود: به طور مثال قارچ ترافل بلک فرانسوی به عنوان یک منبع عالی از پروتئین، فولات، پتاسیم، روغن های چرب نامتشخص و آنتیاکسیدان ها شناخته شده است. همچنین، این قارچ به عنوان گزینهای سالم و خوشمزه برای غذاهای گیاهی و حتی غذاهای گوشتی محسوب میشود.