نویسنده: دکتر فاطمه رجبی پور، فوق تخصص خون و آنکولوژی- عضو هیأت علمی دانشگاه تهران
پروبیوتیکها، باکتریهای مفیدی هستند که سیستم گوارش را با کنترل و جلوگیری از رشد باکتریهای مضر، سالم نگه می دارند. منافع مصرف پروبیوتیکها عبارتند از: کاهش مقاومت لاکتوز، چراکه LAB باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک می شود. همچنین، باعث جلوگیری از سرطان کولون، روده باریک، کبد و پستان شده و موجب کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده) و کاهش فشار خون می گردد. همینطور سبب بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونتها، درمان و پیشگیری از اسهال حاد می شود. موجب کاهش التهاب رودهای و کاهش آلرژی غذایی و یا اگزما در کودکان می شود. موجب بهبود جذب مواد معدنی و ویتامینها و بهبود علایم نشانگان روده تحریکپذیر و کولیت (ورم مخاط روده بزرگ) می شود. در حال حاضر، فرآوردههای پروبیوتیکی مختلفی در جهان تولید و عرضه می شوند. انواع نوشیدنیهای پروبیوتیک و شیر، انواع پنیر، دوغ و ماست نوشیدنی، ماست سفت یا همزده، بستنی، خامه ترش، شیر بدون چربی و نوشیدنیهای به دست آمده از دوغ و کره از جمله این محصولات هستند.