آبتاب– دکتر حسین باخدا- مطالعات جدید درباره ترکیبات پیاز نشان داده که میتواند مانع از تکثیر سلولهای سرطانی شود و محققان توصیه کردهاند این ترکیبات بویژه برای زنها مفید است، زیرا از بروز سرطان تخمدان در آنها جلوگیری میکند. پیاز علاوهبر اینکه کالری پایینی دارد، مملوّ از ویتامینها، موادمعدنی و آنتیاکسیدانهاست. پیش از این محققان دریافته بودند که این گیاه تند خواص سلامتی بسیاری دارد و حالا معلوم شده میتواند جلوی گسترش سلولهای سرطانی در تخمدان را نیز بگیرد. دانشمندان به تازگی ترکیبی را موسوم به «پیاز A» یا ONA در پیاز کشف کردهاند که مانع از تکثیر و پیشرفت سلولهای سرطانی تخمدان میشود. بررسیها نشان داد که بعد از تزریق ترکیب ONA به مبتلایان سرطان تخمدان اپیتلیال، رشد سلولهای سرطانی کاهش یافت. در واقع، این ترکیبات موجود در پیاز فعالیت تومورهای سلولهای سرطانی را متوقف میکنند.
محققان دریافتند که از این ترکیبات میتوان در تولید داروهایی با خاصیت ضد توانایی تکثیر تومورهای سرطانی استفاده کرد. آنها این ترکیب موثر را در قالب داروی خوراکی به موشها دادند. نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که بعد از دوره درمانی، علاوه بر اینکه طول عمر موشهای مبتلا افزایش پیدا کرد، پیشرفت تومورهای سرطانی نیز تا حد قابل ملاحظهای کاهش یافت.
همچنین، فلاونوئید موجود در پیاز قرمز می تواند به سلامت قلب کمک کند. پیاز غنی از سولفور است که می تواند به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کنند. کوارستین موجود در پیاز هم پتانسیل مبارزه با بیماری های قلبی را دارد. پیاز می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و این در نهایت به نفع قلب است و می تواند از بهم چسبیدن پلاکت ها که، می تواند منجر به لخته شدن و درنهایت، حملات قلبی شود، جلوگیری می کند.