انگور؛ سرشار از خاصیت!
آبتاب– فاطمه مهسا کارآموزیان- درخت انگور که درخت مو نیز نامیده میشود، درختچهای است بالا رونده که ساقه آن گرهدار و دارای برگهای متناوب است. برگهای انگور دارای پنج لوب دندانهدار و برنگ سبز تیره میباشد. گلهای آن کوچک، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر میشود. میوه درخت انگور، گوشتی و شیرین و به رنگهای مختلف است. انگور […]
آبتاب– فاطمه مهسا کارآموزیان- درخت انگور که درخت مو نیز نامیده میشود، درختچهای است بالا رونده که ساقه آن گرهدار و دارای برگهای متناوب است. برگهای انگور دارای پنج لوب دندانهدار و برنگ سبز تیره میباشد. گلهای آن کوچک، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر میشود. میوه درخت انگور، گوشتی و شیرین و به رنگهای مختلف است. انگور طبق طب سنتی ایران بسیار مقوی و مغذی است. خون را تصفیه میکند. سینه و ریه را صاف و تمیز میکند. برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده میشود. انگور بهترین میوه برای کسانی است که میخواهند لاغر شوند و بدن خود را از اسید اوریک، سنگهای صفراوی و مسمومیتهای مزمن پاک کنند. روغن هسته انگور گرم کننده بدن است، این روغن ضدیبوست میباشد. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است، حرارت و صفرای بدن را دفع کرده و رودهها را ضدعفونی میکند. آب غوره تقویت کننده کبد است. انگور به عنوان یکی از میوههای ضدسرطان شناخته شده است.
کلیه قسمتهای درخت انگور خاصیت دارویی دارد. بنابراین هر قسمت را جداگانه بررسی میکنیم. برگ مو دارای ساکارز، لوولز، اینوزیت، مواد نشاستهای و تعدادی اسیدهای آلی است. دم خوشه انگور دارای تانن، مواد رزینی، تارتارات پتاسیم و اسیدهای آلی است. غوره، میوه سبز رنگ و نارس انگور است که دارای طعم ترش میباشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند میباشد. پوست انگور دارای تانن، تارتارات پتاسیم، اسیدهای آزاد و مواد معدنی است. در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است. این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع میباشد. روغن هسته دارای تریگلیسیرید، اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید لینولئیک، اسید استئاریک و اسید آراشیک میباشد. در صد گرم حبه انگور رسیده مواد زیر موجود است: آب ۷۵ گرم، پروتئین ۱/۳ گرم، مواد قندی ۲۰ گرم، کلسیم ۱۲ میلیگرم، فسفر ۰/۴ میلیگرم، آهن ۰/۴ میلیگرم، سدیم ۳ میلیگرم، پتاسیم ۱۷۵ میلیگرم، و دارای ویتامینهای A ، B1، B2 ،B3 و C است.
نحوه مصرف
۱- ضماد: پوست انگور را خشک کرده و میسوزانند، خاکستر بدست آمده برای درمان اکثر زخمها استفاده میشود.
۲- دم کرده: برای تهیه دم کرده برگ مو، مقدار ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند، این دم کرده برای رفع واریس مفید است. کشمش تقویت کننده بدن است و اگر آن را مانند چای دم کنید و بنوشید، برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است.
۳- پودر: پودر برگهای جوان و خشک شده مو، اثر خوبی در رفع خون آمدن از بینی دارد.
۴- جوشانده: برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا، جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.
توصیهها: نوشیدن آب بعد از خوردن انگور سبب دلدرد میشود. آب انگور در معدههای حساس ایجاد نفغ میکند. زیادهروی در مصرف آب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ کلیه میکند. توصیه میشود افراد مبتلا به چربی خون، سالاد خود را با غوره میل نمایند. خانمهای باردار از خوردن غوره زیاد خودداری کنند، چون امکان دارد موجب سقط جنین شود.