• درباره ما
  • تماس با ما
logo
  • خانه
  • اخبار
  • حقوقی
  • اجتماعی
  • پرطرفدار
  • محیط زیست
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • کتابخانه
  • آرشیو
  • تماس با ما
  • درباره ما
اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴
  • خانه
  • اخبار
  • حقوقی
  • اجتماعی
  • پرطرفدار
  • محیط زیست
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • کتابخانه
  • آرشیو
  • تماس با ما
  • درباره ما

خواص درمانی انجیر

آبتاب– فاطمه مهسا کارآموزیان- درخت انجیر، بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان، سوریه و اسرائیل برده شده است. در اوائل قرن هجدهم، انجیر بوسیله میسیونرهای مذهبی اسپانیایی به کالیفرنیا برده شد و امروزه به مقدار زیاد در این ایالت و ایالات جنوبی آمریکا کشت می‌شود. انجیر درختی است با برگ‌های […]

فروردین ۲۸, ۱۴۰۳ | 3 دقیقه خواندن
چاپ خبر

آبتاب– فاطمه مهسا کارآموزیان- درخت انجیر، بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان، سوریه و اسرائیل برده شده است. در اوائل قرن هجدهم، انجیر بوسیله میسیونرهای مذهبی اسپانیایی به کالیفرنیا برده شد و امروزه به مقدار زیاد در این ایالت و ایالات جنوبی آمریکا کشت می‌شود. انجیر درختی است با برگ‌های زرد و پنجه ای، به رنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر می‌رسد و چون در مقابل سرمای شدید مقاومت ندارد؛ بنابراین در مناطق معتدله و گرمسیر کشت می‌شود. درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می‌کند و تا بیست سالگی میوه دهی آن ادامه دارد. انجیر از مقوی‌ترین میوه‌های پایان فصل تابستان و اوایل پاییز است که در دو نوع زرد و بنفش تیره وجود دارد. انجیر به صورت‌های مختلف: خام، پخته (در کمپوت و مربا) و خشک (در خشکبار) در تمام طول سال قابل استفاده است. به این ترتیب می‌توانیم در تمام طول سال از خواص آن بهره‌مند شویم.

مهم‌ترین خاصیت درمانی انجیر برای آن دسته از افرادی است که همواره از مشکل یبوست رنج می‌برند. انجیر در هر دو حالت خام و خشک، ملین خوبی به‌شمار می‌آید. میوه انجیر سیستم دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است. انجیر برای آنهائیکه قند خونشان پائین می‌آید و یکباره احساس ضعف می‌کنند مناسب است زیرا قند آن بسرعت در روده کوچک جذب می‌شود. 

انجیر، حاوی ویتامین‌های C، B، A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، کلسیم، فیبر، آهن، فسفر و سدیم است. انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است و دارای مواد قندی، مواد ازته، چربی، مواد معدنی، آمینو اسید، آنزیم‌های مختلف و کاروتن می‌باشد. در برگ‌های آن حدود ۰/۰۶ درصد مواد تلخی مانند فیکوسین و برگاپتین وجود دارد. از آنجا که انجیر منبع غنی از پتاسیم است برای سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها مفید می‌باشد. انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیایی بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربی بدن بسیار مؤثر است.

نحوه مصرف

۱- ضماد: برگ انجیر را در آب جوش له می‌کنند و از آن به عنوان مرهم برای درد استفاده می‌کنند.

۲- جوشانده: جوشانده ۴۰ تا ۱۲۰ گرم انجیر در یک لیتر آب برای معالجه برونشیت مزمن، زکام و گرفتگی صدا مفید است. 

۳- مربا و کمپوت: مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست مؤثر است، لذا میتوان ۳ تا ۴ انجیر تازه راچهار قطعه کرده و در نیم لیتر شیر جوشانده تا پخته شود و آن را با ۱۲ عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.

۴- شیرابه: شیر سفیدی که از دم برگ‌ها یا میوه انجیر خارج می‌شود، بهترین درمان میخچه و زگیل است و باید آن را صبح و شب روی میخچه گذاشت تا آن را از بین ببرد.

۵- شربت: اگر ۵ تا ۷ گرم انجیر خشک را در مقداری آب ریخته و ملایم بپزند تا به صورت شربت درآید، این شربت درد گلو را آرام می‌کند و سرفه را تسکین می‌دهد.

۶- پودر: انجیر خشک را می‌کوبند و می‌سابند و به جای قهوه مصرف می‌کنند. مصرف گرد انجیر به جای قهوه در بیماریهای برونشیت، سینه پهلو و سیاه سرفه مفید است.

۷- مصرف خوراکی: میوه انجیر بصورت‌تر و خشک مصرف می‌شود.

توصیه‌ها: زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال کرده و برای چشم نیز مضر است. انجیر طبیعت گرمی دارد و خوردن آن به افرادی که به لحاظ جسمی ضعیف هستند، همواره توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که شیره سفیدی که با شکستن شاخه‌های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می‌شود بسیار سمی هستند و اگر بر روی پوست زده شوند، سلولها را از بین می برند. مصرف انجیر با میوه‌های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.

برچسب‌ها

روزنامه نگاران هوش مصنوعی کاربرد هوش مصنوعی در خبرنگاری