• درباره ما
  • تماس با ما
logo
  • خانه
  • اخبار
  • حقوقی
  • اجتماعی
  • پرطرفدار
  • محیط زیست
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • کتابخانه
  • آرشیو
  • تماس با ما
  • درباره ما
اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴
  • خانه
  • اخبار
  • حقوقی
  • اجتماعی
  • پرطرفدار
  • محیط زیست
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • کتابخانه
  • آرشیو
  • تماس با ما
  • درباره ما

انبه، میوه ای بسیار مقوی!

آبتاب– فاطمه مهسا کارآموزیان- انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می‌رسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه می‌باشد ولی هم اکنون، در تمام مناطق استوایی کشت می‌شود. برگ‌های این درخت نیزه‌ای شکل، گل‌های آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه‌ای هستند. میوه آن بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع […]

دی ۱۰, ۱۴۰۳ | 2 دقیقه خواندن
چاپ خبر

آبتاب– فاطمه مهسا کارآموزیان- انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می‌رسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه می‌باشد ولی هم اکنون، در تمام مناطق استوایی کشت می‌شود. برگ‌های این درخت نیزه‌ای شکل، گل‌های آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه‌ای هستند. میوه آن بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته‌ای نسبتا بزرگ است. انبه میوه ای بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است. مصرف انبه رنگ صورت را درخشان می‌کند، دهان را خوشبو می‌کند، ادرارآور است، یبوست را برطرف می‌کند. مصرف این میوه برای رفع اسهال مفید است. 

انبه، از نظر غذایی بسیار غنی است. در مقایسه باسایر میوه ها، منبع خوبی از  کاروتن است. هر ۱۰۰ گرم از قسمت خوراکی انبه حاوی ۱۹۹۰ واحد بین المللی بتاکاروتن ویتامین A است که، خیلی بیشتر از میزان موجود در سایر میوه‌هاست. مجموع کاروتنوئیدها در انبه با رسیدگی میوه افزایش می‌یابد. انبه، چه رسیده وچه نارس منبع خوبی از ویتامین C می‌باشد. در هر صد گرم انبه مقدار ۱۶ میلی گرم ویتامین C، وجود دارد. ویتامینهای A و C هر دو، آنتی اکسیدان بوده و در نتیجه به کاهش ریسک برخی سرطانها کمک می‌کنند. یک انبه رسیده به ازای هر صدگرم وزن مقدار ۴۷ کیلو کالری انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند که بیشتر از قند فروکتوز به دست می‌آید. انبه نارس، در مقایسه با انبه رسیده کالری کمتری دارد. انبه دارای مقدار زیادی اسید گالیک است بنابراین، دستگاه گوارش را ضدعفونی و تمیز می‌کند. پوست آن دارای ۱۵ تا ۱۸ درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است.

نحوه مصرف

۱- مصرف خوراکی: بهترین نحوه مصرف این میوه لذیذ، خوردن آن به عنوان یک میوه رسیده است. از انبه سالادهای میوه بسیار خوشمزه‌ای تهیه می‌شود و در درست کردن بستنی‌ و انواع دسر نیز استفاده می‌شود. 

۲- ضماد: صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید، برای ناراحتی‌های پوست مفید است.

۳- شیرابه: برای برطرف کردن ریزش مو، آب برگ‌های درخت انبه را روی سر بمالید.

۴- دم کرده: برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید.

توصیه‌ها: هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نماید. زیاده روی در مصرف انبه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است. مصرف انبه به خصوص ترشی آن، با معده خالی ایجاد ناراحتی معده می‌کند، بنابراین بهتر است ترشی آن همراه با غذا میل کرد. پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنید، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند. افرادی که محدودیت رژیم پتاسیم‌دار، مثل رژیم غذایی برای نارسائی کلیه، دارند باید از مصرف انبه پرهیز کنند.

برچسب‌ها

روزنامه نگاران هوش مصنوعی کاربرد هوش مصنوعی در خبرنگاری