آیین تکریم از پیشکسوتان رسانه ملّى برگزار شد
آبتاب– دکتر حجت بقایی- آیین تکریم از پیشکسوتان رسانه ملّى و اختتامیه دومین جشنواره فرهنگی هنری پیشکسوتان در مجتمع ملاصدرا برگزار شد. در این مراسم آقایان معینی مدیرکل بازنشستگی، سلیمانی مدیر خدمات اجتماعی و رفاهی بازنشستگان، برگزیدگان جشنواره فرهنگی و هنری پیشکسوتان و نوبازنشستگان رسانه ملی که به همراه خانواده حضور داشتند، آقای معینی مدیرکل […]
آبتاب– دکتر حجت بقایی- آیین تکریم از پیشکسوتان رسانه ملّى و اختتامیه دومین جشنواره فرهنگی هنری پیشکسوتان در مجتمع ملاصدرا برگزار شد.
در این مراسم آقایان معینی مدیرکل بازنشستگی، سلیمانی مدیر خدمات اجتماعی و رفاهی بازنشستگان، برگزیدگان جشنواره فرهنگی و هنری پیشکسوتان و نوبازنشستگان رسانه ملی که به همراه خانواده حضور داشتند،
آقای معینی مدیرکل بازنشستگی در سخنانی با ابراز خوشحالی از حضور نوبانشستگان در این مراسم گفت: کار در رسانه ملی دربین ارگان های مختلف جزو سخت ترین فعالیت ها است. چراکه رسانه ملی تعطیلی ندارد و بسیاری از نیروهای سازمان در بسیاری مواقع و مناسبت ها در کنار خانواده هایشان نبوده و مشغول کار و فعالیت هستند و ما قدردان این زحمات هستیم.
معینی درخصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه خدمت رسانی به همکاران ادامه داد: “طی روزهای اخیر و در راستای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، مبلغی به صورت علی الحساب به حساب این عزیزان واریز شد. هم اکنون طرح غدیر ۳ با قراردادهای یکصد میلیون تومانی و بازپرداخت ۴۸ ماهه در پرونده بارگذاری شده است و علاوه بر آن طرح های سپاس، دیجیتالی شدن نسخ پزشکی با هداف کاهش دغدغه های درمانی همکاران، فعال سازی مجدد تسهیلات پنجاه میلیون تومانی با اولویت همکارانی که از این خدمات استفاده نکرده اند از جمله خدماتی است که برای پیشکسوتان محترم اجرایی شده است.”
مدیرکل بازنشستگی با اشاره به اینکه در ایام عید سعید غدیر یکی دیگر از دوره های تکریم رایگان برای همکاران بازنشسته و خانواده های آنان در مجتمع اقامتی زیباکنار برگزار شد، در خصوص نحوه دعوت از همکاران برای حضور در این دوره ها گفت: “پس از پالایش اطلاعاتی و استخراج فهرست همکاران بازنشسته شده در ادوار مختلف که تاکنون از این دوره ها استفاده ننموده اند، فهرست نهایی هر دوره تهیه شده و با هماهنگی اداره کل خدمات رفاهی و اجتماعی، زمان برگزاری دوره و استفاده همکاران از مجتمع تفریحی زیباکنار به بازنشستگان اعلام می شود.”
معینی مدیرکل بازنشستگی درمورد مراسم ویژه ۱۲ تیرماه نیز گفت: “این روز در تقویم به نام خانواده و تکریم بازنشستگان ثبت شده است و به همین دلیل تلاش کردیم موضوع خانواده را محور مراسم امروز در مجتمع ملاصدرا قرار دهیم. با تلاش همکاران در اداره کل بازنشستگی، در این رویداد درکنار مراسم تکریم بازنشستگان، اختتامیه دومین جشنواره فرهنگی هنری پیشکسوتان رسانه ملی هم برگزار شد و از برگزیدگان جشنواره معرفی و از آنها تقدیر به عمل خواهد آمد.”
معینی ادامه داد: “اتفاق مبارکی که در این جشنواره رخ داد این بود که تعدادی از هنرمندانی که موفق به کسب رتبه گردیدند از همکاران مراکز هستند و این عزیزان هم اکنون با مساعدات اداره کل بازنشستگی به صورت خانوادگی در این مراسم حضور داشته و از آنها تقدیر به عمل خواهد آمد.”
مدیرکل بازنشستگی با اشاره به استقبال گسترده همکاران از دومین جشنواره فرهنگی و هنری پیکسوتان رسانه ملی افزود: “پس از تشکیل دبیرخانه، دریافت آثار ازطریق پیام رسان های داخلی مختلف آغاز شد و آثار متعددی از تهران و مراکز به دبیرخانه رسید. پس از ارزیابی اولیه و تعیین آثار دارای شرایط اعلام شده از بین آثار رسیده، روند بازبینی و بررسی آثار راه یافته به جشنواره توسط داوران آغاز شد و تمامی آثار دریافت شده با رعایت به تمامی ابعاد اثر، توسط داوران مورد بررسی و سنجش هنری قرار گرفت. در نهایت نیز ۵ اثر در رشته هنرهای صنایع دستی و ۶ اثر در بخش فیلم کوتاه توسط هیئت داروان به عنوان برترین ها انتخاب گردیدند.”
آثاری هنرمندانه در جشنواره جشنواره فرهنگی هنری پیشکسوتان
میلانی دبیر جشنواره فرهنگی و هنری پیشکسوتان درخصوص برگزاری جشنواره فرهنگی، هنری بازنشستگان گفت: جای خوشحالی دارد که زمان برگزاری این جشنواره مقارن با موضوع روز خانواده شد و این اتفاق باعث گردید درمورد این مفهوم مهم اجتماعی آثار خوبی داشته باشیم. ارسال آثار از سراسر کشور، استقبال گسترده و تنوع آثار از ویژگی های اصلی و مهم این دوره از جشنواره بود و افتخار داریم فرصتی فراهم شد تا بتوانیم از استعداد هایی که در بازنشستگان رسانه ملی فعالیت هنری می کنند رونمایی کنیم. جای خوشحالی دارد که در قالب جشنواره های فرهنگی و هنری پیکشسوتان رسانه ملی مسیری باشیم برای اینکه این خلق آثار هنری از طرف بازنشستگان معرفی و رسانه ای شود.
میلانی درمورد جزئیات جشنواره دوم فرهنگی، هنری پیشکسوتان اظهار داشت: “این جشنواره در دو بخش فیلم های کوتاه مستند و هنر صنایع دستی که بازنشستگان رسانه ملی و خانواده های آنان امکان شرکت در جشنواره را داشتند برگزار شد و به دلیل گستردگی این دو حوزه، استقبال بسیار مناسبی نیز از جشنواره صورت گرفت. علیرغم حجم بالای آثار رسیده، هنرمندان پیشکسوت تقاضای تمدید زمان ارسال آثار به جشنواره را داشتند که بتوانند آثار خودشان را برسانند لذا مهلت ارسال یک هفته دیگر تمدید شد.
در هر دو بخش صنایع دستی و فیلم کوتاه، آثار بسیار هنرمندانه و ممتازی به دبیرخانه رسید. آثاری که به دلیل موضوعات پرمحتوا، نشانگر ذوق و سلیقه هنرمندانی پیشکسوتی است که در حوزه رسانه کار کرده و موجب افتخار بخش فرهنگی کشور هستند.
ارزیابی اولیه و نهایی توسط داوران انجام شد و ماحصل داوری هیئت داوران این شد که از بین آثار رسیده، ۱۱ اثر به عنوان برگزیده انتخاب گردید. این آثار از تهران و مراکز استانها هستند که در مراسم اختتامیه از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.
میلانی درخصوص آثار برتر جشنواره که موفق به اخذ رتبه های اول تا پنجم شدند گفت: در بخش هنرهای دستی و تجسمی به ترتیب مهدی توکل برای اثری منبت کاری، یکتا مقدم برای ساخت مجسمه با پیچ و مهره، هوشنگ پرویزی برای ساخت ماکت ادوات موسیقی، خانم خضری برای نقاشی روی پارچه و علیرضایی برای قالیبافی در منزل مقام های اول تا پنجم را کسب نمودند.
دربخش فیلم کوتاه نیز حبیب الوانی با مستند «بوتیمار»، اقای الیاسپور با «زندانی»، رضا بسطامی با «خاتون»، مهرابی فر با مستند «معنای عشق« خانم سیف پور با فیلم «تنفس» و سیاوش مصدق با فیلم مستند «چهل گیاه« به ترتیب اول تا پنجم شدند.
در پایان لازم می دانم از این فرصت استفاده نموده و از مساعدت ها و حمایت های معاون محترم منابع مالی و سرمایه انسانی تشکر و قدردانی نمایم.”
بازنشستگان را نوعی گنجینه می دانم
توکل نفر اول در بخش هنرهای دستی که در حوزه منبت کاری در جشنواره شرکت کرده، ضمن تشکر از برگزار کنندگان این جشنواره گفت: “مهمترین نکته این رویداد فارغ از انتخاب شدن یا نشدن اثر، توجه و اهمیت دادن به بازنشستگان است که تاثیر بسیار زیادی در افزایش روحیه این همکاران دارد و علاوه بر آن مسیر امیدوار کننده ای را نیز پیش روی نیروهای جوان قرار خواهد داد.”
توکل ضمن ابراز خوشحالی از اینکه توانسته در فرهنگ و رسانه کشور نقش داشته باشد درخصوص فعالیت های فرهنگی و هنری خود گفت: در معاونت صدای مرکز قزوین فعالیت می کردم و در بخش گویندگی و گزارشگری بازنشست شدم. از واژه بازنشسته در مورد خود و همکارانم استفاده نمی کنم و بازنشستگان را نوعی گنجینه می دانم چراکه بسیاری از این عزیزان همانند من که همچنان در زمینه گزارشگری و گویندگی کار می کنم، مشغول فعالیت هستند.
توکل در مورد جزییات آثار ارائه شده اش به جشنواره گفت: در این جشنواره در دو بخش صنایع دستی منبت و فیلم کوتاه شرکت کردم. در بخش فیلم کوتاه نیز یک گزارش دو دقیقه ای درمورد جایگاه پدر ارائه نمودم.
توکل در پایان با ابراز امیدواری از اینکه این قبیل رویداد ها ادامه پیدا کند افزود: به دنبال نگارش و چاپ کتابی هستم که در آن تمامی تجربیات چندین سال تجربه کاری خودم را به رشته تحریر در آوردم و به جوانان این عرصه می گویم که نسل ما در دوره های بسیار سخت با عشق و علاقه کارکرد و این عشق همچنان ادامه دارد.
دورهمی نشاط آور و پر از انگیزه
یکتا مقدم نفر دوم از بخش هنرهای دستی که برای ساخت مجسمه ای با استفاده از پیچ و مهره برنده جایزه این جشواره شده است، درمورد جایگاه و تاثیر جشنواره فرهنگی و هنری پیشکسوتان گفت: “این رویدادها بسیار تاثیر گذار است و تداوم آن موجب نشاط و انگیزه بازنشستگان می شود.”
یکتامقدم با بیان اینکه با مجسمه ای ساخته شده از پیچ و مهره در بخش صنایع دستی این جشنواره حضور دارد گفت: این رویدادها برای ما نشاط آور است و انگیزه ای می شود تا کار هنری مان را گسترش دهیم.
یکتامقدم درمورد داوری این جشنواره اظهار داشت: تمامی داوران از اساتید دانشگاه ها بودند و همین نشان از آن دارد که سطح کیفی آثار و انجام داوری ها بسیار بالاست و خوشحالم که توانسته ام در این جشنواره شرکت کنم.
حمایت سازمان از هنرمندان پیشکسوت راهی برای در آمدزایی
پرویزی که رتبه سوم بخش هنرهای دستی را برای ساخت ماکت ادوات موسیقی دریافت کرد، با بیان اینکه جشنواره فرهنگی هنری بازنشستگان در افزایش روحیه این قشر بسیار تاثیرگذار است گفت: این رویدادها و حمایت سازمان از آثار می تواند هنرمندان پیشکسوت را به در آمدزایی و تولید انبوه برساند.
پرویزی که درزمینه ساخت مجسمه های دکوری چوبی فعالیت می کند اظهار داشت: این جشنواره ها برای دیده شدن آثار پیشکسوتان اهمیت بسیاری دارد زیرا بخش زیادی از هنرمندان پیشکسوت و بازنشسته جایی برای عرضه آثارشان ندارند. تقویت این عرصه می تواند از مهمترین برنامه های آتی سازمان در راستای کمک به بازنشستگان باشد که در صورت تداوم این اقدامات، توفیق در بازاریابی و افزایش درآمد این عزیزان دور از ذهن نیست.
جشنواره محلی ارائه توامندیها هنری بازنشستگان
شمس الساداتخضری نفر سوم در بخش هنرهای دستی برای نقاشی روی پارچه، جشنواره فرهنگی هنری بازنشستگان را فرصتی برای ارائه توامندیهای دیده نشده پیشکسوتان دانست و گفت: امیدوارم این جشنواره ها ادامه دار باشد زیرا دیده شدن و توجه به بازنشسته ها در افزایش روحیه و انگیزه بازنشسته ها تاثیرگذار است.
خضری با اعلام اینکه درزمینه نقاشی روی پارچه، اکسسوری منزل و لباس در چندین نمایشگاه ازجمله نمایشگاه ساختمان اداری شرکت داشته گفت: من درحوزه کاری خود با تدریس، آموزش و حضور در نمایشگاه ها به در آمدزایی رسیده ام اما برای ادامه مسیر جایگاه جشنواره ها را مهم می دانم چون جشنواره ها می توانند پلی بین هنرمند و نمایشگاه ها باشد تا آثار هنرمندان بهتر و وسیع تر دیده شود.
راهی برای رونق صنایع دستی
پور حسینی بازنشسته رسانه ملی با اشاره به این نکته که جشنواره فرهنگی و هنری بسیار می تواند در رونق صنایع دستی به عنوان صنعت بومی کشور تاثیرگذار باشد گفت: خانواده های ایرانی تلاش زیادی دارند که فرزندانشان در زمینه پزشکی و مهندسی فعالیت کنند در حالیکه صنایع دستی کشور ما به دلیل پیشینه تاریخی خود در بیشتر مواقع مغفول بوده و می تواند اشتغالزایی فراوانی داشته باشد.
پور حسینی که فرزند و همسرش در رشته قالیبافی در این جشنواره شرکت کرده اند اظهار داشت: این رویدادها انرژی مثبت و آرامش روحی بسیار زیادی به بازنشستگان می دهد و استمرار آن می تواند در تولید انبوه و عرضه محصولات فرهنگی هنری پیشکسوتان تاثیرگذار باشد.
برگزاری این جشنواره ها می تواند تولیدات بازنشستگان را به درآمدزایی برساند
مصدق بازنشسته رسانه ملی نفر ششم در بخش فیلم کوتاه که با فیلم «چهل گیاه» در جشنواره شرکت کرده، درزمینه تولید ترشیجات گیاهی فعالیت می کند و از تولیدات خود فیلم مستند ساخته است. وی درمورد جشنواره فرهنگی هنری بازنشستگان گفت: از مرکز یاسوج هستم و ۱۲ ساعت مسیر را با اتوبوس طی کردم تا به مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی و هنری برسم. این انگیزه و روحیه مثبت با برگزاری رویداد هایی مثل این جشنواره برای ما ایجاد می شود.
مصدق ادامه داد: پیش از این نیز در عرصه های مختلف فیلم مستند تولیدات ترشیجات خانگی و چاشنی لبنیات ساده را ارائه کرده بودم اما متاسفانه به شکل مطلوبی دیده نشد اما با شرکت در این جشنواره بسیار خوشحال شدم که بالاخره زحماتم به بار نشست و این اثر مستند دیده شد.
مصدق در پایان ضمن اشاره به این نکته که حمایت سازمان می تواند به معرفی محصول و تولیدات بازنشستگان درزمینه های مختلف کمک کند گفت: “برای مثال ساخت مستند تبلیغی و معرفی آن می تواند به گسترده شدن محصولات ما کمک کند.”
مسیری برای انتقال تجربه به جوانان
بسطامی نفر سوم از بخش فیلم کوتاه که با فیلم «خاتون» در جشنواره شرکت کرد با اشاره به این نکته که اهمیت دادن به فعالیت بازنشستگان می تواند مسیری برای انتقال تجربه به جوانان شود گفت: “یک فیلم کوتاه دو دقیقه ای با موضوع خانواده به جشنواره ارسال کردم و خوشحالم بالاخره بعد از دوران بازنشستگی کار و تولید ما دیده شد.”
بسطامی در ادامه گفت: “در مرکز ساری کارمند آرشیو بودم و کارگردانی سینما خواندم بعد از برگزاری این رویداد انگیزه بسیاری برای تولید بیشتر گرفتم و امیدوارم این جشنواره مستمر بوده و تدوام داشته باشد.”
بازنشستگان در پایان دوره کاری تجربیاتشان را منتشر کنند
مهرابی که رتبه چهارم فیلم کوتاه را با مستند «معنای عشق» از آن خود کرد بازنشسته رسانه ملی از صداوسیمای همدان می باش. وی با اشاره به این نکته که با فیلم کوتاه «معنای عشق» در جشنواره شرکت کرد است افزود تلاش می کنم هر سال یک فیلم کوتاه برای این جشنواره داشته باشم. پیشنهاد می کنم موضوعات ارائه شده در این جشنواه جزئی تر شود و موضوعاتی حماسی نظیر دفاع مقدس نیز جشنواه اضافه شود.
مهرابی بازنشسته رسانه ملی درمورد اهمیت توجه به بازنشستگان گفت: تجارب این عزیزان نباید به همین راحتی نادیده گرفته شود. به عنوان مثال چاپ تجربیات بازنشستگان و یا ایجاد کارگاه هایی که بازنشستگان در هر زمینه ای که فعالیت می کنند بتوانند تجربیاتشان را به نسل جوان منتقل کنند موجب می شود نسل آتی همکاران با ذهن بازتری به فعالیت ادامه داده و از این تجربیات گرانبها استفاده نمایند.
ارائه توانمندیهای بازنشستگان در جشنواره فرهنگی و هنری بازنشستگان
خانم سیف پور که به همراه فرزندانش در این جشنواره شرکت نموده و فیلم کوتاه وی با عنوان «تنفس» رتبه پنجم بخش فیلم کوتاه را کسب نموده گفت: فیلم هایی که ارسال کردیم با موضوع آسیب های اجتماعی و خانواده بود و امیدوارم این رویدادها با گستردگی بیشتری برگزار شود.
سیف پور ادامه داد: سازمان می تواند برای شکوفایی توامندی های بازنشستگان یک سازماندهی مشخص ارائه دهد تا این تولیدات به در آمدزایی برسند. برای مثال درزمینه فیلم کوتاه می توان به خانواده ها و بازنشستگان سفارش ساخت فیلم داد. با این اقدام، علاوه بر تامین محتوای مورد نیاز، همکاران بازنشسته درکنار جوانان به تبادل تجربه بپردازند و مطئن هستم آثار بسیار درخشانی نیز تولید خواهد شد.
این جشنواره می تواند مشارکت هنری بین چندین نسل را فراهم کند
الیاس پور دومین نفر از برندگان بخش فیلم کوتاه که با انیمیشن «زندان» در جشنواره شرکت کرده، درمورد جشنواره فرهنگی و هنری بازنشستگان گفت: حرکت بسیار ارزشمندی است که در سازمان آغاز شد و باعث می شود بازنشستگان هنرمند و متخصصی که دیگر رابطه ی کاری با سازمان ندارند انگیزه و روحیه مثبتی بگیرند.
الیاس پور درمورد تاثیر این جشنواره اظهار داشت: احساس کارآمدی و مفید بودن حس ارزشمندی است که با برگزاری این جشنواره در بازنشستگان ایجاد می شود و خلاقیت باز نشستگان را چندین برابر می کند.
الیاسی ادامه داد: این رویدادها می تواند مسیری باشد که جوانان و خانواده های بازنشستگان به تولید آثار هنری ورود کنند و با انتقال تجربه ازطریق پیشکسوتان، اطلاعات هنری خود را بالا برده و مشارکت هنری بین چندین نسل صورت بگیرد.