نقش وزارت نیرو در بحران کمآبی استان کرمان
آبتاب– مهندس حسن اشرف گنجوئی (کارشناس رسمی و محقق تأمین آب)- بحران خشکسالی را جدی بگیریم، بد نیست بدانید که ایران در کمربند کره زمین قرار دارد. از طرفی هم ذخائر آبی کشورمان روز به روز کاهش مییابد. متوسط بارش باران ایران نیز از میانگین جهانی بسیار فاصله دارد، میزان و نوع استفاده آب در […]
آبتاب– مهندس حسن اشرف گنجوئی (کارشناس رسمی و محقق تأمین آب)- بحران خشکسالی را جدی بگیریم، بد نیست بدانید که ایران در کمربند کره زمین قرار دارد. از طرفی هم ذخائر آبی کشورمان روز به روز کاهش مییابد. متوسط بارش باران ایران نیز از میانگین جهانی بسیار فاصله دارد، میزان و نوع استفاده آب در کنار مصرفهای انسانی در محیط زیست همگی دستبهدست هم دادهاند تا کشور ما قدمبهقدم به بحران خشکسالی نزدیکتر شود. از سوی دیگر ناسا نیز در گزارشهای متعددی هشدار داده که زمین به سمت کمبود آب پیش رفته است و دریاچههای بزرگ جهان در حال ناپدید شدن هستند (هفتهنامه سکوت ۰۹/۰۲/۱۳۹۷).
اطلاعات فوقالذکر مواردی هستند که در اولین کلاس ورودی به دانشگاههای کشور و در اولین گزارشاتی که به دانشجویان ارائه میشود درج میگردید، مسئله اینجاست که آیا با علم به این موارد توانستهایم تدابیری بیندیشیم که توانایی مقابله با آنها را تقویت و طوری ماندگار نماییم که از مخاطرات زندگیمان کاسته شود؟ اگر این اقدامات را آغاز و پیگیری نموده باشیم انگار که بحران خشکسالی را درک و همراه با نوسانات آن برنامه داریم. در غیر این صورت یادگیری و به حافظه سپردن آنها در حد گرفتن نمره دانشگاهی بوده و بعد هم از ذهنمان پاک شده است. تمامی ارگانها و مسئولینی که وظایفی در خصوص آب به عهده داشتهاند علیالخصوص وزارت نیرو بایستی با صداقت و منطبق با اصول فنی و مهندسی اعتراف کنند که چگونه اینچنین بحران بیسابقه را در استان کرمان بوجود آوردهاند؟ بحران ساخته و به استان کرمان تحمیل نشده است، بحران را ساختهاند، چگونه و به چه شکلی وزارت نیرو بایستی پاسخگو باشد. بدیهی است که با تحلیل درست از چگونگی شکل گرفتن بحران راهحلهای نهفته شده را هم میتوانیم کشف و بحران را مهار و متوقف نماییم.