دکتر سعید شاملو پدر روانشناسی بالینی ایران
آبتاب– زنده یاد پروفسور سعید شاملو بنیانگذار و پدر روانشناسی بالینی در ایران در سال ۱۳۰۸ در شهر ملایر استان همدان چشم به جهان گشود. وی پس از طی دوران دبستان و دبیرستان برای ادامه تحصیل به کشور آمریکا رفت. آنجا در دانشگاه جورج واشینگتن، دانشگاه ایالتی واشینگتن و دانشگاه ایلی نوی به دریافت درجات کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در […]
فهرست کتابها
– بهداشت روانی
– روانشناسی بالینی
– مطالعه کیفیت زندگی، ادراک بیماری و سبکهای دلبستگی بیماران سالمند مبتلا به دیابت. سعید شاملو با همکاری پریرخ دادستان ، حمیده جهانگیری، علیرضا نوروزی، هاراطون داویدیان، میرتقی گروسی فرشی، و حیدرعلی هومن، تهران: انتشارات البرز فرجاد.
– روشهای نو در روان کاوی
– کاربرد روان درمانی
– مکاتب و نظریههای شخصیت
– آسیبشناسی روانی
– روش تهیه شرح حال مصاحبه تشخیصی
– تاریخ علم روانشناسی
– روان درمانی کودک
– شخصیت ایرانی (ناتمام)
– تالیف بیش از یکصد مقاله نظرى و پژوهشى در روانشناسى
– تاسیس اولین کلنیک روان شناسی و مرکز مشاوره و راهنمایى در دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۴
– راه اندازى اولین دوره فوق لیسانس و دکتراى روانشناسى بالینى در ایران
– برگزارى موفق دومین کنگره بین المللى روان درمانى در شرق
-بانى تجدید حیات انجمن روانشناسى ایران و ریاست چند دوره از هیات مدیره آن
-عضو آکادمى علوم نیویورک از سال ۱۹۷۶
-عضو انجمن روانشناسى آمریکا (APA) از سال ۱۹۷۰
-عضو انجمن روان درمانى آمریکا از سال ۱۹۷۲
-عضو انجمن هیپنوتیست هاى آزمایشگاهى از سال ۱۹۶۷
-عضو مشاور در هیات تحریریه دایره المعارف بین المللى روانکاوى، روانپزشکى، اعصاب و روانشناسى از سال ۱۹۷۳ و برگزارى دومین کنگره بین المللى روان درمانى در شرق و گفت وگوى بین تمدن ها که بیش از ۶۰ مهمان از تمام قاره هاى جهان در آن شرکت داشته اند برجسته ترین فعالیت علمى پروفسور شاملو در آخرین پائیز زندگانى وى بود که ایشان ریاست و سمت دبیر کمیته علمى این کنگره را بر عهده داشت.
ایشان بلافاصله پس از ترخیص از بیمارستان و با وجود توصیه پزشک معالج مبنى بر استراحت به دانشگاه مراجعه کرد تا به امور جارى گروه، دانشجویان و انجمن روانشناسى ایران رسیدگى کند. چند روز پس از مراجعت به دانشگاه بار دیگر دچار حمله قلبى شد و از آن پس در بیمارستان بسترى شد تا آنکه سرانجام در صبحگاه روز دهم دى ماه ۱۳۸۳ قلبى که به دل ها آرامش مى بخشید به آرامش ابدى پیوست.
دکتر شهناز شجاع همسر پروفسور شاملو با اشاره به شخصیت وى مى گوید: نگارش شرح حال مردان بزرگ همان قدر دشوار است که درک و شناخت واقعى این بزرگواران. مسلماً با گذشت زمان، تاریخ خود منصف ترین داورى ها را در مورد این بزرگان خواهد داشت. من به عنوان همسر و شریک زندگى این انسان والا و وارسته به این نکته اکتفا مى کنم که او همه چیزم در زندگى بود. او به زندگى ام معنا و غنا بخشید و مفهوم واقعى انسان بودن و انسان زیستن را در مکتب او آموختم. او همسرى شایسته بود که هنر خوب بودن را به من آموخت. وی پدرى شایسته بود که فرزند شایسته بودن را به فرزندانش آموخت و نهایت آنکه او گوهرى گرانبها بود که هنر انسان بودن را به شاگردانش هدیه داد. من همواره خاطره اش را گرامى مى دارم و مباهات مى کنم که سال هاى طولانى از عمرم را در پناه و سایه آن بزرگوار گذراندم و امیدوارم که آموزشهایش براى من و همه کسانى که در جوارش زیسته ایم راهگشا و راهنما باشد.