• درباره ما
  • تماس با ما
logo
  • خانه
  • اخبار
  • حقوقی
  • اجتماعی
  • پرطرفدار
  • محیط زیست
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • کتابخانه
  • آرشیو
  • تماس با ما
  • درباره ما
تیر ۲۶, ۱۴۰۴
  • خانه
  • اخبار
  • حقوقی
  • اجتماعی
  • پرطرفدار
  • محیط زیست
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگ و هنر
  • کتابخانه
  • آرشیو
  • تماس با ما
  • درباره ما

محیط خاکستری، کشاورزی ارگانیک

آبتاب– دکتر حسین باخدا- کشاورزی ارگانیک را می توان به‌عنوان یک سیستم تولیدی شامل روش‌هایی که به حفظ محیط زیست، تنوع زیستی و سلامت خاک تمرکز دارد و در آن از کودها و سموم شیمیایی مصنوعی استفاده نمی‌شود در نظر داشت در زیر تاریخچه و آینده کشاورزی ارگانیک به همراه چالش‌ها و مزایای آن مورد بررسی […]

مهر ۱, ۱۴۰۳ | 2 دقیقه خواندن
چاپ خبر

آبتاب– دکتر حسین باخدا- کشاورزی ارگانیک را می توان به‌عنوان یک سیستم تولیدی شامل روش‌هایی که به حفظ محیط زیست، تنوع زیستی و سلامت خاک تمرکز دارد و در آن از کودها و سموم شیمیایی مصنوعی استفاده نمی‌شود در نظر داشت در زیر تاریخچه و آینده کشاورزی ارگانیک به همراه چالش‌ها و مزایای آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. اصول اولیه کشاورزی ارگانیک به تدریج در قرن نوزدهم توسعه یافت. جوزف هولر و دیگران توجهات محققین و مردم را  به مسائل زیست‌محیطی و روش‌های کشاورزی سنتی جلب کردند.

در کشاورزی مرسوم آن زمان کشاورزان محلی از روش‌های قدیمی کشت و نگهداری گیاهان، که برپایه استفاده از مواد طبیعی مانند کمپوست و کودهای دامی بود، استفاده می‌کردند. در سال‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ محققین مفهوم کشاورزی بیولوژیک و پیوند آن با کشاورزی ارگانیک را مطرح کردند و این ایده به‌تدریج شکل جدی‌تری به خود گرفت و در نیمه دوم قرن بیستم، سازمان‌هایی مانند سازمان بین‌المللی کشاورزی ارگانیک تأسیس و به ترویج شیوه‌های کشاورزی ارگانیک پرداختند در دهه های بعد  با افزایش آگاهی عمومی نسبت به مسائل زیست‌محیطی و سلامتی، علاقه به کشاورزی ارگانیک افزایش یافت. کشاورزی ارگانیک در این دوره به عنوان راه‌حلی برای مشکلات ناشی از استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی و تغذیه نادرست در کشاورزی سنتی شناخته شد امروزه  تقاضا برای محصولات ارگانیک به شدت افزایش یافته و بازارهای جهانی شروع به پذیرش و تبلیغ این محصولات کردند. اتحادیه‌های مختلف برای صدور گواهی محصولات ارگانیک راه‌اندازی شدند.

از مزایای کشاورزی ارگانیک به واسطه عدم استفاده از سموم و کودهای شیمیایی خطرات و عوارض جانبی آنها می توان تولید محصولاتی سالم‌تر، حفاظت از تنوع زیستی، بهبود کیفیت خاک و حفظ منابع آبی، ایجاد اشتغال و تقویت اقتصاد محلی دانست و در مقابل چالش های فرآروی این نوع کشاورزی هزینه‌های تولید بالا به واسطه نیاز به نیروی کار بیشتر و برنامه‌ریزی دقیق‌تر، مشکل در تأمین مواد اولیه، زیرساخت‌ها و دسترسی به بازارهای معتبر و همچنین رقابت با محصول های غیر ارگانیک هستند.

کشاورزی ارگانیک به‌عنوان یک رویکرد پایدار و سلامت‌محور در تولید مواد غذایی، در آینده با توجه به افزایش ضرورت‌های محیط‌زیستی و بهداشتی جایگاه مهمی خواهد داشت. با وجود چالش‌های موجود، مزایای این سیستم می‌تواند به افزایش اعتبار و محبوبیت آن کمک کند. در نتیجه، توجه به توسعه روش‌های کشاورزی ارگانیک با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید و همکاری‌های بین‌المللی می‌تواند به یک تحول مثبت در آینده بدل شود.

برچسب‌ها

روزنامه نگاران هوش مصنوعی کاربرد هوش مصنوعی در خبرنگاری