اضافه وزن، عامل مشترک ابتلا به ۱۸ نوع سرطان
آبتاب– سالهاست که پزشکان درباره ارتباط میان “سرطان و چاقی” هشدار میدهند. اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پستان، روده، کلیه و لوزالمعده را افزایش میدهد. پیشتر در مجموع ۱۳ نوع سرطان مرتبط با اضافه وزن شناسایی شده بود اما اکنون با توجه به یافتههای پژوهشی جدید، این عدد به […]
آبتاب– سالهاست که پزشکان درباره ارتباط میان “سرطان و چاقی” هشدار میدهند. اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پستان، روده، کلیه و لوزالمعده را افزایش میدهد.
پیشتر در مجموع ۱۳ نوع سرطان مرتبط با اضافه وزن شناسایی شده بود اما اکنون با توجه به یافتههای پژوهشی جدید، این عدد به ۱۸ میرسد. به گفته پژوهشگران، افزایش خطر ابتلا به سرطان از جوانی شروع میشود، بین سنین ۱۸ تا ۴۰ سال.
پژوهشگران سوابق سلامت بیش از۶/۲میلیون نفر در کاتالونیای اسپانیا را بررسی کردند. در سال ۲۰۰۹، این افراد ۴۰ سال به بالا داشتند و هیچکدام به سرطان مبتلا نبودند. اما تا سال ۲۰۱۸، بیش از ۲۲۵ هزار نفر از آنها به سرطان مبتلا شدند. یافتههای این پژوهش، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است، نشان میدهد که شاخص توده بدنی (بیامآی) ۲۵ به بالا به افزایش خطر ابتلا به ۱۸ نوع سرطان منجر میشود. پژوهشگران دریافتند افرادی که در سنین ۱۸ تا ۴۰ سالگی اضافه وزن داشتهاند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.
همچنین خطر ابتلا به سرطان در کسانی که مدت طولانیتری اضافه وزن داشتهاند یا چاق بودهاند و کسانی که میزان اضافه وزنشان در جوانی بالاتر بوده بیشتر است. سرطانهایی که بر اساس یافتههای این پژوهش با اضافه وزن یا چاقی ارتباط دارند عبارتاند از سرطان خون، لنفوم غیرهاجکین، سرطانهای سر و گردن و سرطان مثانه.
بر اساس دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، ۱۳ سرطان دیگر مرتبط با اضافه وزن یا چاقی سرطان مری، پستان (در زنان یائسه)، روده، رحم، کیسه صفرا، قسمت فوقانی معده، کلیه، کبد، تخمدان، لوزالمعده، تیروئید، مننژیوما (نوعی سرطان مغز) و مولتیپل میلوما (تکثیر بدخیم پلاسماسلهای خون) را شامل میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید