تاریخ انتشار :
پرهیز از نگاه جناحی و گروهی نسبت به زن و خانواده

دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تشریح برنامههای معاونت متبوع خود به مناسبت هفته گرامیداشت مقام زن، از اتخاذ رویکردهای کاربردی و مؤثر برای بهبود وضعیت زنان و خانواده خبر داد. وی در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن بزرگداشت هفته زن با تبریک ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، اظهار داشت که مصمم هستیم در هفته زن با رویکردهای کاربردی و مؤثر، برنامههای مربوط به بهبود وضعیت زنان و خانواده را دنبال کنیم، به گونه ای که با این رویکردها و جهت گیری ها سطح آگاهی عمومی نسبت به زن و خانواده ارتقاء یابد. ایشان با بیان اینکه موضوع زن و خانواده یک موضوع ملی است، گفت: “باید با پرهیز از نگاه جناحی و گروهی نسبت به زن و خانواده مسایل مربوط به این حوزه را مورد رسیدگی قرار داد و تلاش داریم در سطح ملی و با همکاری دستگاهها و بخشهای مختلف و حتی با همکاری سایر قوا شاهد پیشرفتهای بیشری در حوزه زنان و خانواده باشیم.” دکتر ابتکار افزود: “نشستی در خصوص نقش فناوری اطلاعات و توانمند سازی زنان را با مشارکت وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توان افزایی زنان در این حوزهها برگزار کردیم و امیدواریم با چنین نشستهایی بتوانیم جریانسازی اجتماعی خوبی برای کمک به اشتغال بانوان در فضای مجازی ایجاد کنیم تا زنان در کنار مسئولیتهای فردی و خانوادگی بتوانند با سهولت بیشتر اشتغال مورد علاقه خود را داشته باشند. معاونت امور زنان و خانواده همچنین اشتغال زنان روستایی را به طور خاص مورد توجه قرار دارد و برای توان افزایی زنان روستایی و آموزش دختران روستایی و عشایری بازمانده از تحصیل، موافقتنامه ای با نهضت سوادآموزی امضاء کرده است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده توجه به حقوق شهروندی در حوزه زنان را مورد تأکید قرار داد و گفت: “دولت نسبت به حقوق شهروندی و جایگاه زنان در این حوزه توجه ویژه ای دارد. همچنین، تاکنون گفتگوهای ملی خانواده در ۱۰ استان آغاز شده است و نهادینه شدن این موضوع می تواند در ارتقاء توانمندی زنان بسیار مؤثر باشد. دکتر ابتکار در ادامه اهمیت حمایت از سازمانهای مردم نهاد را مورد تأکید قرار داد و گفت: دولت از نقش آفرینی تشکلهای مدنی، خیریهها و مؤسسات غیردولتی بویژه در حوزه زنان و آسیبهای اجتماعی حمایت میکند. معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده برگزاری نشستهایی با زنان شاخص علمی، هنری، فرهنگی، دیدار با شخصیتهای مذهبی و خانواده معظم شهدا و جانبازان، افتتاح ۱۵ پارک بانوان در سراسر کشور را از جمله برنامههای هفته گرامیداشت زن عنوان کرد.
دکتر ابتکار خاطر نشان کرد: در اجرای دستورالعمل رئیس جمهور مبنی بر اختصاص ۳۰ درصد از پستهای مدیریتی بانوان، مکاتباتی با وزرا و استانداران، داشته و از آنها خواستهایم به گونهای عمل کنند که این دستورالعمل به طور کامل اجرا شود و از زمان ابلاغ این بخشنامه در تاریخ ۳۰ مرداد سال جاری تاکنون ۲۳ نفر از بانوان در سطوح مختلف مدیریتی از جمله معاونت وزیر، منصوب شدند و تحولات خوبی در این راستا آغاز شده است. دکتر ابتکار در خصوص حجاب، اظهار داشت: “احکام مربوط به حجاب به هیچ عنوان برای محدود کردن زنان نیست، بلکه برای حفظ حرمت و حیثیت زنان و جلوگیری از سوء استفاده از زنان می باشد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، فلسفه حجاب به عنوان بخشی از احکام اسلامی مورد تأکید مردم بوده و سپس به قوانین اجتماعی منجر گردید. امام راحل به عنوان یک فقیه و رهبر سیاسی محدودیتی برای پیشرفت زنان قائل نبودند و نگاه مترقی ما باعث پایه گذاری بسیار خوبی برای پیشرفت زنان بوده است و امروز همه شرایط لازم برای پیشرفت زنان وجود دارد، ضمن اینکه زنان ایرانی نیز با همت خود از این فرصت استفاده کرده و در عرصههای مختلف حضور فعال دارند و این پیشرفتها می تواند الگویی برای جهان باشد. نقش زنان ایرانی در جامعه مدنی و فعالیتهای اجتماعی بی بدیل و فوق العاده است و در بخشهای مختلف با الهام بخشی و امید افزایی، جریان سازی اجتماعی ایجاد می کند. امروز به رغم برخی مشکلات پیشرفت زن ایرانی بسیار چشمگیر است و زنان مسلمان کشورمان این مسیر را با امید به آینده ادامه می دهند. دکتر ابتکار خاطر نشان کرد: باید در نشستها و گفتگوهای مختلف، سخنان نسل جوان را شنیده و با ایجاد درک مشترک در مسیر رفع مشکلات گام برداشت و تلاش داریم، فضای مناسبی ایجاد کنیم تا نسل جوان بتواند دیدگاههای خود را در خصوص موضوعات مختلف مطرح کند. دکتر ابتکار درباره فعالیت سازمانهای مردم نهاد، اظهار داشت: “سازمانهای مردم نهاد و جامعه مدنی جزو سرمایه اجتماعی ایران هستند که در آن گروههای مختلف عمدتاً با انگیزههای معنوی مشغول تلاش و فداکاری هستند. در دولت آیین نامه سازمان های مردم نهاد را تصویب کرده تا این سازمانها در چارچوب قانون به فعالیت بپردازند. در برخورد با تخلفات احتمالی از سوی سازمانهای مردم نهاد، باید مراقبت داشت که اولاً پس از طی مراحل قانونی و اثبات جرم نسبت به معرفی متخلف اقدام شود و ثانیاً مواظب بود که در این مسیر به سرمایه اجتماعی آسیب نرسد. نهادهای مدنی حتماً باید در چارچوب قانونی فعالیت کنند و نسبت به آسیبهایی که آنها را تهدید می کنند، نظارت و مراقبت داشته باشند.”
وی در خصوص حضور زنان در ورزشگاهها، اظهار داشت: “در این زمینه مذاکراتی با پیگیریهای معاونت امور زنان و امور خانواده ریاست جمهوری انجام شده و امیدواریم با برنامه ریزی درست و توجه به چارچوبهای قانونی و شئونات اسلامی، مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد.” دکتر ابتکار افزود: “در خصوص حمایت از زنان سرپرست خانوار، کار گروه ملی تشکیل شده و هماهنگی و تقسیم کار بین دستگاهی نیز در این رابطه صورت گرفته است. ۲ هزار و ۷۰۰ سازمان غیردولتی مربوط به زنان و خانواده و کودکان در سراسر کشور فعالیت میکنند که برای حمایت و تقویت آنها برنامه ریزیهای لازم انجام شده است.